Hallo Strategie en Business development!

Verduidelijken van het voortbestaan van uw organisatie en merkenidentiteit

Wij zijn strategen. Vanuit onze bedrijfskundige geloven wij in het principe van ‘vanaf de maan te kijken’ om vervolgens in te zoomen en weer uit te zoomen, naar uw sector, uw praktijk, uw organisatie. Wij geloven erin dat organisaties een purpose hebben een doel hebben. Het creëren van waarde en legitimiteit is niet een vanzelfsprekendheid.

Strategische processen begeleiden, faciliteren en realiseren is dé kern van wat wij doen als strategisch adviesbureau. En dat doen wij door een gestructureerd proces te doorlopen, waarbij de inhoud aan verandering onderhevig is. Hoe dan?

Wij geloven in het vertellen het van úw verhaal. Uw verhaal is uw strategie! Bij het vertellen van dit verhaal gaan wij samen op zoek naar drie inhoudelijk essentiële zaken:

 1. Wat is uw betekenis, wat is uw identiteit, waar staat u voor?
 2. Wat wilt u bereiken, waar helpt u mensen (lees: deelnemers) mee?
 3. Wat wilt u bestrijden, wat wilt u de ‘wereld’ uit hebben?

 

Om op te vallen naar de toekomst, moet u ergens voor staan. Maar ook ergens tegen ‘strijden’. Handelen vanuit uw eigen overtuigingen en hiermee uw strategie laten gelden, laten zien, laten groeien. Strijden niet als vijand, maar bijvoorbeeld als sociale conventie of een bepaalde visie hebben, is ook ‘strijden’. Laten zien dat u echt voor staat, meer dan uw concullega’s nu doen.  Wat gaat u doen dat zij nalaten? Of wat gaat u beter doen? Batman ‘strijd’ tegen de joker, Harry Potter tegen Voldemort en u?

Wij stellen een aanpak voor waarbij wij in een combinatie van binnen-naar-buiten-denken hanteren én van buiten-naar-binnen-denken. Dit is een doorleefde en beproefde strategische methode om tot resultaat te komen, inhoudelijk en procesmatig. Waar bent u goed in, beter dan de anderen. Wat zijn de ontwikkelingen in de markt die effect op u hebben?

Met onze lenigheid van geest kijken we altijd over sectoren heen. Want waarom zou wat in de ene sector werkt ook niet in de andere kunnen werken? Als je teruggaat tot de kern, zie je vergelijkbare oplossingen voor hele verschillende soorten organisaties. Van pensioenfondsen tot publieke omroepen, van zorginstellingen tot financiële instellingen. Voor al deze organisaties geldt dat je alleen relevant kunt blijven als het duidelijk is wat je bestaansrecht is, vandaag, morgen en overmorgen.

Elke bestuurder neemt beslissingen te midden van toenemende complexiteit. Vraagstukken van uiteenlopende aard vragen om keuzes en beleid. Daarbij moet je rekening houden met afhankelijkheden, onzekerheden en de belangen van een uitdijende groep stakeholders. Maar tellen al die afzonderlijke beslissingen nog wel bij elkaar op? Dragen ze bij aan het bestaansrecht en het voortbestaan van je organisatie?

Wees eerlijk. Wat is nu de relevantie van jouw organisatie? En over 5 jaar? 10 jaar? Dat is een hele fundamentele vraag. Een vraag die vaak uit zicht raakt in de dagelijkse dynamiek van een organisatie.

Het is dé centrale vraag achter alles wat AethiQs doet. Wij werken voor maatschappelijk relevante organisaties. Wij helpen hen relevant te zijn en te blijven. Wij noemen dat Relevantiewaarde. We gaan daarbij altijd terug naar de kern. Samen met onze klanten bepalen we wat de basis is voor de continuïteit én de geloofwaardigheid van hun organisatie. Zodat ze vandaaruit kunnen beslissen, besturen en bouwen aan een relevante toekomst.

Wij doen dat niet alleen vanuit onze actuele kennis, maar meer nog vanuit 3x liefde: voor onze klanten, voor de vakgebieden waarin we actief zijn, en voor al onze collega’s, onze Relevantieadviseurs.

AethiQs. Remain Relevant

Onze diensten zijn:

 1. Strategiebepaling van uw organisatie
 2. Executie van strategische keuzes: vandaag, morgen en overmorgen
 3. Stakeholdermanagement en strategiecommunicatie: meenemen van uw stakeholders
 4. Merkenidentiteit realiseren
 5. Maken business case (financiële en maatschappelijke doorrekeningen maken)
 6. Coachen van verandermanagers en directies in complexe veranderingen
 7. Analyse van weerstandvermogen van uw organisatie
 8. Projectmanagement voor strategische projecten (inhoud en/of proces)
 9. Regievoering voor strategische projecten
 10. Technisch voorzitterschap, waarbij u vrij kunt meedoen in het strategische proces

Al onze diensten zijn passend, prikkelend en pakkend in aanpak. Altijd met u organisatiegrootte voor ogen. Wij gaan niet iets adviseren waar u niets aan heeft. Dit is onze professionele belofte aan u.

Kennismaken en kennis delen?

 

Uw compliance vraagstukken waar wij door geïnspireerd worden >

 

Vertel het ons.
Wij luisteren naar jouw relevantie.

Of stuur een tweetbericht.